Dostava 24/48h Dostava BREZPLAČNA nad 39€ Varno plačiloBrezplačen telefon 080 080 087

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine YODEYMA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 in nadaljnji), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12  in nadaljnji).

PRAVNO OBVESTILO

 1. Podatki o podjetju

YODEYMA PARFUMS S.L. (v nadaljevanju YODEYMA) je podjetje, odgovorno za to spletno stran. YODEYMA je bila ustanovljena 29. oktobra 1998 in vpisana v Poslovni register Madrid, oddelek 8, stran 635144, z davčno številko DŠ: B45441953 in sedežem v Madridu, ulica Félix Boix 7, 1º (28036).

Odgovorno podjetje za spletno prodajo izdelkov na področju Slovenije je SAMBRA HEALTH & BEAUTY Sp z o.o., v nadaljevanju SAMBRA HEALTH & BEAUTY. SAMBRA HEALTH & BEAUTY je bila ustanovljena 8. Marca 2012 in vpisana v poslovni register, z davčno številko PL5252528565 in sedežem na ulici Trębacka 4, 00-075 Warszawa, Poljska.

 1. Kontaktni podatki

Elektronski naslov: slovenia@yodeyma.com

Telefonska številka: + 421 080 080 087

Delovne ure klicnega centra:

 • od 1. septembra do 31. decembra: ponedeljka do petka, od 10:00 do 19:00 (CET – srednjeevropski čas),
 • preostali del leta: od ponedeljka do četrtka, od 10:00 do 19:00 (CET) in v petek od 09:00 do 14:00 CET.

 

 1. Spletna stran

Spletna stran YODEYMA (v nadaljevanju: spletna stran) je platforma za elektronsko poslovanje, dostopna preko interneta na URL naslovu: http://www.yodeyma.com/slovenia/sl/, ki omogoča dostop komurkoli brez zahtevane predhodne registracije oziroma pogoja.

Spletna stran YODEYMA vam omogoča prosto brskanje po različnih mestih z namenom spoznavanja ponudbe izdelkov, njihovih glavnih značilnosti, ceno in pogoji prodaje, brez kakršnihkoli stroškov ali zavez.

 1. Intelektualna lastnina

Spletna stran YODEYMA in vsi vključeni grafični elementi, kot tudi registrirana besedna znamka, grafične ali tridimenzionalne blagovne znamke, registrirani modeli in dizajni, logotipi, fiksne ali premikajoče se grafične podobe so v izključni lasti podjetja YODEYMA. Če stranka uporablja spletno stran, še ne pomeni, da ima dovoljenje ali licenco za uporabo naštetih elementov, ki so predmet industrijskih in intelektualnih pravic v lasti YODEYMA. Stranki oziroma uporabniku je strogo prepovedano kopirati, razširjati, objavljati, obdelovati, manipulirati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način uporabljati zaščitenih vsebin oz. elementov.

Nakup uporabnika YODEYMA za njihovo nadaljnjo prodajo in distribucijo, ne pomeni avtorizacije ali dovoljenja oziroma licence za uporabnikovo uporabo registriranih blagovnih znamk in razlikovalnih znakov podjetja, niti modelov in drugih vsebin zaščitenih s pravicami intelektualne in industrijske lastnine, vključno domene. 

Stranka se mora vzdržati uporabe elementov, zaščitenih s pravicami intelektualne lastnine, kopiranja, spreminjanja ali ravnanja na kakršenkoli način, kar bi lahko pomenilo, da obstaja razmerje med stranko in YODEYMA.

Uporaba blagovnih znamk podjetja YODEYMA, tako besednih kot grafičnih prikazov ali logotipov, je strogo prepovedana; stranka ne sme na kakršenkoli način posredno ali neposredno uporabljati razpoznavnih znamk podjetja YODEYMA. Stranka ne sme uporabljati registriranih blagovnih znamk ali drugih znakov, ki so jim podobni, za namene registracije svojih blagovnih znamk oziroma razpoznavni znaki podjetja YODEYMA ne smejo biti uporabljeni kot razpoznavni znaki stranke na njegovi spletni strani, promocijskih brošurah ali oglasih ali v dokumentih podjetja (računi, dobavnice, potrdila itd.).

Razen če stranka ne pridobi predhodnega pisnega dovoljenja podjetja YODEYMA, ne sme uporabljati kakršnihkoli vsebin, ki so predmet industrijskih in intelektualnih pravic v lasti podjetja YODEYMA kot so: blagovne znamke, modeli in dizajni, logotipi, slike, domena, besedila, videoposnetkov ali katerihkoli drugih zavarovanih elementov. Prav tako stranka vsebin, zaščitenih z industrijskimi in intelektualnimi pravicami, ne sme kopirati ali uporabljati na način, ki bi pomenil izkoriščanje prestiža in ugleda podjetja YODEYMA.

Ravnanje v nasprotju z obveznostmi navedenih v tem poglavju, bo pomenila kršitev industrijske in intelektualne lastnine podjetja YODEYMA, kar bo za posledico pomenilo prekinitev poslovnega odnosa ter podjetje bo vložilo tožbo zaradi kršitev izključnih pravic in nelojalne konkurence. Stranka bo odgovorna za škodo, ki jo je povzročila podjetju YODEYMA, kar vključuje plačilo pravične odškodnine zaradi neupravičene obogatitve. 

POGODBENI POGOJI

 1. Predpogodbene informacije

 

 • Zahteve za nakup na spletni strani

Starost. Oseba, ki želi opraviti nakup na spletni strani, mora biti stara najmanj 18 let. Mladoletniki morajo pridobiti predhodno soglasje svojih staršev, skrbnikov ali zakonitih zastopnikov, ki bodo odgovorni za ravnanja mladoletnika pod njihovim skrbništvom.

Pomembno: za izvedbo naročila sta potrebna registracija na spletni strani in plačilo.

Prijava. Kupec mora vnesti svoje identifikacijske podatke in naslov prebivališča ali poštni predal, kamor YODEYMA dostavi kupljene izdelke.

Plačilo. Kupec bo prejel podatke o svojem naročilu in podatke o znesku, ki ga mora plačati pred sprejemom izdelka. Kupec se mora za potrditev nakupa strinjati s ceno, izdelkom, s postavljenimi Splošnimi pogoji poslovanja in pogoji dostave. Pred plačilom lahko kupec izbere možnimi način plačila, ki so na voljo na spletni strani.

 • Postopek nakupa na spletni strani

Za nakup izdelkov na spletni strani YODEYMA morate upoštevati naslednje korake:

 1. Oglejte si ponudbo izdelkov, ki jih YODEYMA trži na spletni strani, pri čemer je navedena cena, predstavitev izdelka, količina ali vsebina izdelka ter glavne značilnosti vsakega izdelka, pogoje dostave in stroške pošiljanja. Za nekatere izdelke veljajo določeni posebni pogoji, na primer določeno je minimalno število določenih enot ali najmanjša količina za nakup.
 2. Izbira izdelkov. Kupec mora izdelke izbrati s klikom na gumb »kupi«, s tem bo izbrani izdelek dodan v nakupovalno košarico, aplikacija pa bo prikazala podatek o ceni, vključno z davki in stroški dostave. Kupec se lahko odloči, da z nakupom zaključi tako, da izbere možnost »pojdi na blagajno« ali nadaljuje z brskanjem ter v košarico doda druge izdelke.
 3. Sprejem ponudbe. Kupec mora za nadaljevanje postopka in oddajo naročila klikniti na gumb »potrdi nakup«. Potrdilo nakupa pomeni sprejem ponudbe, kot je prikazana na spletni strani. Ta vključuje podrobnosti o izbranih izdelkih, skupni ceni za plačilo, ki vključuje ceno izdelka ter stroške pošiljanja kot so prikazani na spletni strani.
 4. Registracija na spletni strani YODEYMA. Za dokončanje nakupa je potrebno, da se kupec registrira, tako da svoje podatke navede v aplikaciji, ki jo bo našel na spletni strani, preko katere bo dobil ključ za dostop. Ključ ga bo identificiral kot kupca, tega pa bo lahko uporabljal pri svojih naslednjih nakupih brez potrebe po novi registraciji.
 5. Plačilo. Kupec bo lahko izbiral med načini plačila, ki so predstavljeni na spletni strani in nato plačal celoten znesek nakupa (ceno izdelka in stroške pošilja, če je to potrebno).
 6. Potrdilo sklenjene pogodbe. Po opravljenem plačilu bo kupec prejel e-pošto s podrobnostmi o naročilu, plačane cene za nakup in kopijo prodajne pogodbe, ki bo vsebovala tudi odstopni obrazec.
 7. Dostava izdelka. YODEYMA bo nadaljevala z dostavo izdelka v roku, ki je naveden na spletni strani.

 

 1. Ponujeni izdelki

YODEYMA v prodajo ponuja parfumerijske izdelke, ki so izdelane s strani podjetja, pravilno identificiranega z registriranimi blagovnimi znamkami podjetja YODEYMA.

Izdelki, ki jih ponuja YODEYMA, so prikazani na Spletni strani, kjer so na voljo tudi podrobne informacije o samih izdelkih, njihovih glavnih značilnosti, predstavitve izdelkov, vsebine in cene ter tudi informacije o minimalnem številu enot, ki jih je potrebno kupiti, da je nakup uspešen. Stranka mora vse navedene informacije prebrati preden opravi naročilo.

Pri ponujenih izdelkih YODEYMA so lahko kakšne spremembe pri količini zalog, ki v času variira. Če podjetju YODEYMA pri kateremkoli ponujenemu izdelku zmanjka zalog in to vpliva na stranko, bo YODEYMA takoj stopila v kontakt s stranko in jo o situaciji obvestila. Stranka se lahko odloči za preklic naročila, izbiro drugega izdelka ali se odloči, da počaka novo zalogo, v tem primeru bo stranka obveščena o približni čakalni dobi. Če se stranka odloči za preklic naročila, ji bo YODEYMA takoj povrnila celoten znesek, ki ga je stranka plačala za opravljeni nakup.

 

 

 1. Cena

Cena izdelkov, ki jih ponuja YODEYMA, vključuje DDV in je navedena v evrih. Posebne ponudbe so veljavne na datume, ki so določeni na spletni strani in so odvisne od razpoložljivih zalog.

YODEYMA bo kupca pred potrditvijo nakupa obvestila o celotnem znesku, ki ga bo moral,  plačati za, če se za nakup odloči. Pri tem bo kupcu zagotovil razčlenitev celotnega zneska na ceno izdelka,  davek in strošek pošiljanja, tako da bodo kupcu znane vse podrobnosti nakupa pred samo potrditvijo.

 1. Stroški dostave

Pred potrditvijo nakupa bo YODEYMA kupca obvestila o stroških dostave za izbrane izdelke in o minimalnem znesku nakupa, ki je potreben za pridobitev brezplačne dostave.

Podatki o stroških dostave se samodejno prikažejo na spletni strani. Aplikacija bo ob izbiri posameznega izdelka, ki ga ponuja YODEYMA, prikazala ceno izdelka in stroške dostave.

 1. Sprejem ponudbe

Kupčeva potrditev naročila pomeni sprejem ponudbe in obveznost Prijave na spletno stran YODEYMA ter na spletni strani Plačati. Ko je ta del postopka končna, YODEYMA kupcu pošlje e-poštno sporočilo s potrdilom naročila, v katerem bodo navedeni podatki o kupljenih izdelkih, razčlenjena skupna cena in kopija kupoprodajne pogodbe. Ob dostavi izdelka, bo kupec prejel še račun za nakup.

 1. Plačilo

Stranka opravi plačilo tako, da izbere med ponujenimi različnimi načini plačila, ki so na voljo na spletni strani YODEYMA: z gotovino ob dostavi, s PayPal računom in s kreditno ali debetno kartico.

Kupčevo plačilo je predpogoj za dostavo izdelka. YODEYMA izdelka, ki ni bil v celoti plačan ter v evrih, in sicer za znesek sprejet ob naročilu, ne bo dostavila.

Stranka podjetju YODEYMA jamči, da je pridobila potrebno dovoljenje za uporabo izbranega načina plačila. Strankina popolna ali delna kršitev katerekoli izmed plačilnih obveznosti bo imela za posledico razveljavitev dogovora.

 1. Dostava izdelka

Na naslov, ki ga je stranka navedla, bo YODEYMA dostavila izdelke v roku, ki je naveden na sami spletni strani in lahko traja od 24 do 48 ur, šteto od koledarskega dne po datumu odobritve in plačilu naročila. Stranka mora izdelke ob dostavi sprejeti in preveri, ali so v skladu z naročilom.

 1. Odstop

Odstop. Potrošnik ima pravico, da v 14 koledarskih dneh brez utemeljitve oz. navajanja razloga odstopi od pogodbe oz. nakupa. Rok za podajo odstopa začne teči od dneva, ko je potrošnik prejel izdelek in poteče po 14 koledarskih dneh.

Potrošnik lahko pravico do odstopa uveljavlja na način, da odstopni obrazec, ki ga mu je YODEYMA ob potrditvi naročila poslala po e-pošti, izpolni in ga pošlje na elektronski naslov: slovenia@yodeyma.com ali pa obrazec natisne in ga pošlje na poštni naslov YODEYMA.

Potrošnik lahko uporabi tudi odstopni obrazec, ki je dostopen na spodnji hiperpovezavi:

https://www.yodeyma.com/Formulario_devoluciones_si.pdf

Potrdilo. YODEYMA bo potrošniku poslala elektronsko sporočilo, s katerim bo potrdila prejem odstopnega obrazca in da je bil posla znotraj 14-dnevnega roka.

Vrnitev izdelka. Takoj, ko potrošnik prejme potrdilo, mora izdelke nemudoma vrniti, in sicer v roku 14 koledarskih dni od dneva, ko je sporočil svoj odstop.

Izdelke, ki so predmet odstopa, potrošnik vrne na lastne stroške, in sicer preko pošte ali na kakršenkoli drug način po lastni izbiri.

Naslov za vračilo izdelkov:

PS Logistika d.o.o.

Brnčičeva 45

1000 Ljubljana

Slovenija

Potrošnik mora izdelke vrniti v originalni embalaži z vsemi pripadajočimi dokumenti in informacijami, zaprte, v popolnem stanju za nadaljnjo prodajo in jih pred vrnitvijo ne sme uporabljati ali preizkušati. V nasprotnem primeru bo potrošnik odgovoren za zmanjšanje vrednosti izdelka.

Stroški vračila. Potrošnik nosi stroške vračila izdelka. YODEYMA potrošnike obvešča, da so stroški poštnine za namembni kraj določene v skladu s cenami objavljenimi na: https://www.posta.si/zasebno . YODEYMA ne bo prevzela vrnjenih izdelkov, za katere poštnina ni bila plačana.

Vračilo plačila. YODEYMA bo potrošniku brez nepotrebnega odlašanja vrnila celoten znesek, ki je bil plačan za nakup izdelka, oziroma najkasneje v roku 14 dni od dneva prevzema vrnjenih izdelkov.

YODEYMA bo potrošniku plačani znesek vrnila z istim plačilnim sredstvom kot ga je potrošnik uporabil pri plačilu, razen če bo to onemogočeno. V primeru plačila z gotovino, bo potrošniku znesek vrnjen na bančni račun, ki ga je oziroma bo navedel. Potrošnik zaradi vračila plačila ne bo imel nobenih dodatnih stroškov.

 1. Odgovornost za stvarne napake

YODEYMA odgovarja za stvarne napake na izdelku, ki se pokažejo v dveh letih, od kar je bil potrošniku izročen.

Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, in sicer v roku 2 mesec od kar je za napako zvedel, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Zamenjava izdelka. Če potrošnik uveljavlja zamenjavo izdelka, bo YODEYMA izdelek z napako zamenjala z novim in ga potrošniku brezplačno dostavila.

Potrošnik lahko svoj zahtevek iz naslova odgovornosti za stvarno napako vloži neposredno na YODEYMA, in sicer na elektronski naslov: slovenia@yodeyma.com, v katerem pojasni svoje razloge ter navede svojo zahtevo.

 1. Obvestilo o napaki

Potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake z obvestilom o napaki, ki ga prodajalcu sporoči osebno, preko elektronske pošte na elektronski naslov: slovenia@yodeyma.com, preko telefona na številko: + 421 080 080 087 ali na poslovni naslov calle Félix Boix številka 7, 1º (28036), Španija, pri čemer mu YODEYMA izda potrdilo.

 1. Uporabno pravo

Uporablja se španska zakonodaja, in sicer kraljeva uredba 1/2007 z dne 16. novembra o odobritvi revidiranega besedila splošna zakona o obrambi potrošnikov in uporabnikov: in dopolnilni zakoni: zakon 34/2002 z dne 11. julija o storitvah informacijske družbe in elektronskem poslovanju; trgovinski kodeks in ustrezni predpisi Evropske unije.

 1. Reševanje sporov

Poleg tega vas opozarjamo, da lahko do platforme Evropske unije za spletno reševanje sporov dostopate na tej povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show

 1. Kraj sklenitve pogodbe in s tem povezana pristojnost

V skladu z 29. členoma Zakona 34/2002 se domneva, da so sporazumi, sklenjeni z elektronskimi sredstvi, v katerih je potrošnik stranka, sklenjeni v kraju, kjer je običajno prebivališče potrošnika. Šteje se, da so sporazumi, ki jih sklepajo podjetniki ali strokovnjaki, sklenjeni v kraju sedeža ponudnika storitev.

 1. Končne določbe

YODEYMA si pridržuje pravico do spremembe in dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja. Stranke bodo o vseh spremembah pravočasno obveščeni na spletni strani.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

YODEYMA je sprejela svoj Pravilnik o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov YODEYMA, ki podrobneje ureja Politiko zasebnosti in je dostopna spletni strani YODEYMA.

POLITIKA PIŠKOTKOV

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov so piškotki spletni identifikatorji, ki so spadajo pod varovane osebne podatke. Iz tega razloga je YODEYMA Politiko Piškotkov umestila v Politiko zasebnosti, ki je dostopna na spletni strani YODEYMA.