Dostava 24/48h Dostava BREZPLAČNA nad 39€ Varno plačiloBrezplačen telefon 080 080 087

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ZA POSLOVNE PARTNERJE (B2B)

 

PRAVNO OBVESTILO

 1. Podatki o podjetju

YODEYMA PARFUMS S.L. (v nadaljevanju YODEYMA) je podjetje, odgovorno za to spletno stran. YODEYMA je bila ustanovljena 29. oktobra 1998 in vpisana v Poslovni register Madrid, oddelek 8, stran 635144, z davčno številko DŠ: B45441953 in sedežem v Madridu, ulica Félix Boix 7, 1º (28036).

Odgovorno podjetje za spletno prodajo izdelkov na področju Slovenije je SAMBRA HEALTH & BEAUTY Sp z o.o., v nadaljevanju SAMBRA HEALTH & BEAUTY. SAMBRA HEALTH & BEAUTY je bila ustanovljena 8. Marca 2012 in vpisana v poslovni register, z davčno številko PL5252528565 in sedežem na ulici Trębacka 4, 00-075 Warszawa, Poljska.

 1. Kontaktni podatki

Elektronski naslov: slovenia@yodeyma.com

Telefonska številka: + 421 080 080 087

Delovne ure klicnega centra:

 • od 1. septembra do 31. decembra: ponedeljka do petka, od 10:00 do 19:00 (CET – srednjeevropski čas),
 • preostali del leta: od ponedeljka do četrtka, od 10:00 do 19:00 (CET) in v petek od 09:00 do 14:00 CET.

 

 1. Spletna stran

Spletna stran YODEYMA (v nadaljevanju: spletna stran) je platforma za elektronsko poslovanje, dostopna preko interneta na URL naslovu: http://pro.yodeyma.com/slovenia/sl/, ki omogoča dostop komurkoli brez zahtevane predhodne registracije oziroma pogoja.

Spletna stran YODEYMA vam omogoča prosto brskanje po različnih mestih z namenom spoznavanja ponudbe izdelkov, njihovih glavnih značilnosti, ceno in pogoji prodaje, brez kakršnihkoli stroškov ali zavez.

 1. Spletna stran za poslovne partnerje (Professional website area)

Spletna stran YODEYMA ima poseben del namenjen samo za poslovne partnerje (v nadaljevanju tudi: Stranke), ki je dostopen na URL naslovu: http://pro.yodeyma.com/slovenia/sl/ (v nadaljevanju: Spletna stran za poslovne partnerje) in je namenjen sprejemanju naročil ter zagotavljanju osebne podpore našim poslovnim partnerjem.

Poslovni partnerji so fizične in pravne osebe, ki pridobijo izdelke podjetja YODEYMA namenjene za nadaljnjo prodajo.

Da bi zagotovili personalizirano storitev, je Spletna stran za poslovne partnerje dostopna zgolj poslovnim partnerjem, ki dostop zahtevajo preko telefonske številke: 900 181 535.

Poslovnim partnerjem dostop omogoča, da preko aplikacije upravljajo z naročili, plačujejo in zahtevajo vračila.

 1. Zahteve za dostop do Spletne strani za poslovne partnerje

Preden se Stranka prijavi na Spletno stran za poslovne partnerje mora imeti potrebno pravno in poslovno sposobnost za opravljanje dejavnosti in mora biti seznanjena s postavljenimi Splošnimi pogoji poslovanja za poslovne partnerje (B2B) ter Politiko zasebnosti in varnosti osebnih podatkov.

 1. Sprejem Splošnih pogojev poslovanja za uporabo Spletne strani za poslovne partnerje

Uporaba Spletne strani za poslovne partnerje je urejena s Splošnimi pogodbenimi pogoji in Splošnimi pogoji za uporabo za uporabo Spletne strani za poslovne partnerje (v nadaljevanju: SPLOŠNI POGOJI). Naprošamo, da jih natančno preberete, saj dostop do Spletne strani za poslovne partnerje in uporaba njene vsebine pomeni, da sprejemate te pogoje.

 1. SPLOŠNI POGOJI

 

 • Zahteve za nakup na Spletni strani za poslovne partnerje.

Poslovni partnerji. Spletna stran za poslovne partnerje je rezervirana za fizične/pravne osebe, ki so običajno ukvarjajo s poslom ali poslovne partnerje, ki kupijo izdelke YODEYMA za nadaljnje trženje (v nadaljevanju: Stranke).

Starost. Oseba, ki želi opraviti nakup na spletni strani mora imeti vsaj 18 let in imeti polno poslovno sposobnost za sklepanje poslov.

Prijava. Da se Stranka lahko prijavi na Spletno stran za poslovne partnerje, mora zahtevati dostop s klicem na telefonsko številko: +421 080 080 087 in navesti svoje identifikacijske podatke, naslov ali poštno okence skupaj z vsemi podrobnostmi, potrebnimi za iskanje kraja, kamor mora YODEYMA dostaviti izdelke, ki jih kupi ter obenem podati vse potrebne podatke za obračun in plačilo blaga.

Sprejem ponudbe. Ob izbiri naročila in pred samim potrdilom naročila, bo Stranka prejela informacije o ceni izdelkov, vključno s podrobnostmi o posameznih delih skupnega zneska. Za potrditev nakupa mora Stranka sprejeti ceno, izdelke in pogoje dostave. Pred samim plačilom pa Stranka lahko izbira med možnimi plačilnimi sredstvi.

 • Opis postopka nakupa na Spletni strani za poslovne partnerje.

Za nakup izdelkov mora stranka na Spletni strani slediti naslednjim korakom:

 1. Oglejte si ponudbo izdelkov, ki jih YODEYMA trži na spletni strani, pri čemer je navedena cena, predstavitev izdelka, količina ali vsebina izdelka ter glavne značilnosti vsakega izdelka, pogoje dostave in stroške pošiljanja. Za nekatere izdelke veljajo določeni posebni pogoji, na primer določeno je minimalno število določenih enot ali najmanjša količina za nakup.
 2. Izbira izdelkov. Kupec mora izdelke izbrati s klikom na gumb »kupi«, s tem bo izbrani izdelek dodan v nakupovalno košarico, aplikacija pa bo prikazala podatek o ceni, vključno z davki in stroški pošiljanja. Kupec se lahko odloči, da z nakupom zaključi tako, da izbere možnost »pojdi na blagajno« ali nadaljuje z brskanjem ter v košarico doda druge izdelke.
 • Sprejem ponudbe. Kupec mora za nadaljevanje postopka in oddajo naročila klikniti na gumb »potrdi nakup«. Potrdilo nakupa pomeni sprejem ponudbe, kot je prikazana na spletni strani. Ta vključuje podrobnosti o izbranih izdelkih, skupni ceni za plačilo, ki vključuje ceno izdelka ter stroške pošiljanja kot so prikazani na spletni strani.
 1. Plačilo. Kupec bo lahko izbiral med načini plačila, ki so predstavljeni na spletni strani in nato plačal celoten znesek nakupa (ceno izdelka in stroške pošilja, če je to potrebno).
 2. Potrdilo sklenjene pogodbe. Po opravljenem plačilu bo kupec prejel e-pošto s podrobnostmi o naročilu, plačane cene za nakup in kopijo prodajne pogodbe, ki bo vsebovala tudi odstopni obrazec.
 3. Dostava izdelka. YODEYMA bo nadaljevala z dostavo izdelka v roku, ki je naveden na spletni strani.

 

 1. Ponujeni izdelki

YODEYMA v prodajo ponuja parfumerijske izdelke, ki so izdelane s strani podjetja, pravilno identificiranega z registriranimi blagovnimi znamkami podjetja YODEYMA.

Izdelki, ki jih ponuja YODEYMA, so prikazani na Spletni strani, kjer so na voljo tudi podrobne informacije o samih izdelkih, njihovih glavnih značilnosti, predstavitve izdelkov, vsebine in cene ter tudi informacije o minimalnem številu enot, ki jih je potrebno kupiti, da je nakup uspešen. Stranka mora vse navedene informacije prebrati preden opravi naročilo.

Pri ponujenih izdelkih YODEYMA so lahko kakšne spremembe pri količini zalog, ki v času variira. Če podjetju YODEYMA pri kateremkoli ponujenemu izdelku zmanjka zalog in to vpliva na stranko, bo YODEYMA takoj stopila v kontakt s stranko in jo o situaciji obvestila. Stranka se lahko odloči za preklic naročila, izbiro drugega izdelka ali se odloči, da počaka novo zalogo, v tem primeru bo stranka obveščena o približni čakalni dobi. Če se stranka odloči za preklic naročila, ji bo YODEYMA takoj povrnila celoten znesek, ki ga je stranka plačala za opravljeni nakup.

 1. Cena

Cena izdelkov, ki jih ponuja YODEYMA, ne vključuje davščin in je navedena v evrih. Posebne ponudbe so veljavne na datume, ki so določeni na spletni strani in so odvisne od razpoložljivih zalog.

YODEYMA bo kupca pred potrditvijo nakupa obvestila o celotnem znesku, ki ga bo moral,  plačati za, če se za nakup odloči. Pri tem bo kupcu zagotovil razčlenitev celotnega zneska na ceno izdelka,  davek in strošek pošiljanja, tako da bodo kupcu znane vse podrobnosti nakupa pred samo potrditvijo.

 

 1. Stroški dostave

Pred potrditvijo nakupa bo YODEYMA kupca obvestila o stroških dostave za izbrane izdelke in o minimalnem znesku nakupa, ki je potreben za pridobitev brezplačne dostave.

Podatki o stroških dostave se samodejno prikažejo na spletni strani. Aplikacija bo ob izbiri posameznega izdelka, ki ga ponuja YODEYMA, prikazala ceno izdelka in stroške dostave.

 1. Sprejem ponudbe

Strankina potrditev naročila pomeni sprejem ponudbe in obveznost Prijave na spletno stran YODEYMA ter na spletni strani Plačati. Ko je ta del postopka končna, YODEYMA stranki pošlje e-poštno sporočilo s potrdilom naročila, v katerem bodo navedeni podatki o kupljenih izdelkih, razčlenjena skupna cena in kopija kupoprodajne pogodbe. Ob dostavi izdelka, bo stranka prejela še račun za nakup.

 1. Plačilo

Stranka opravi plačilo tako, da izbere med ponujenimi različnimi načini plačila, ki so na voljo na spletni strani YODEYMA: z gotovino ob dostavi, s PayPal računom in s kreditno ali debetno kartico.

Kupčevo plačilo je predpogoj za dostavo izdelka. YODEYMA izdelka, ki ni bil v celoti plačan ter v evrih, in sicer za znesek sprejet ob naročilu, ne bo dostavila.

Stranka podjetju YODEYMA jamči, da je pridobila potrebno dovoljenje za uporabo izbranega načina plačila. Strankina popolna ali delna kršitev katerekoli izmed plačilnih obveznosti bo imela za posledico razveljavitev dogovora.

 1. Dostava izdelka

Na naslov, ki ga je stranka navedla, bo YODEYMA dostavila izdelke v roku, ki je naveden na sami spletni strani in lahko traja od 24 do 48 ur, šteto od koledarskega dne po datumu odobritve in plačilu naročila.

Stranka mora izdelke ob dostavi sprejeti in preveriti, ali so v skladu z naročilom. Če stranka brez utemeljenega razloga izdelka noče sprejeti, lahko YODEYMA razveljavi pogodbo in od stranke zahteva plačilo škode ali poslabšanja izdelka, zaradi zamude pri prejemu.

Naslov za vračilo izdelkov:

PS Logistika d.o.o.

Brnčičeva 45

1000 Ljubljana

Slovenija

 

 

 1. Pregled izdelkov s strani Stranke

Ob dostavi izdelkov mora Stranka preveriti, ali so izdelki glede količine in kvalitete skladni z naročilom in da nimajo pomanjkljivosti oziroma napak. V kolikor ima izdelek katero od zgoraj omenjenih pomanjkljivosti, lahko Stranka v roku 4 dni vloži zahtevek na YODEYMA, ki ga pošlje na elektronski naslov: ali pokliče na brezplačno številko: [+ 421 080 080 087], in sicer v klicnih urah od [ponedeljka do petka od 09.00 do 19.00 ure].

Nadaljnje, če se med dostavljanjem izdelek poškoduje ali pokvari, lahko Stranka zahteva brezplačno zamenjavo izdelka, kar lahko stori preko Spletna strani za poslovne partnerje. Če izdelka, za katerega se zahteva zamenjava, ni na zalogi, lahko Stranka zahteva vračilo plačanega zneska za izdelek, ki ga YODEYMA ne more zagotoviti.  

 1. Odgovornost za stvarne napake

YODEYMA odgovarja za kakršnekoli napake na izdelku, ki se pokažejo v roku 2 let.

Če Stranka izrazi svoje nezadovoljstvo v zvezi s kupljenimi izdelki bodisi zato, ker ne ustrezajo opisu ali pogojem in kakovosti, določeni v ponudbi YODEYMA, vključno s tistimi, ki niso primerni za uporabo, ali vsebujejo kakršnokoli pomanjkljivost ali anomalijo v kakovosti, predstavitvi oz. za vse druge okoliščine, ki se razlikujejo od informacij o izdelku, navedenih v ponudbi na spletni strani, lahko zahteva, da YODEYMA:

 • zamenja izdelek,
 • zniža ceno ali
 • pogodbe odpove.

Zamenjava izdelka. Če Stranka uveljavlja zamenjavo izdelka, bo YODEYMA izdelek z napako zamenjala z novim in ga Stranki brezplačno dostavila.

Stranka lahko svoj zahtevek iz naslova odgovornosti za stvarno napako vloži neposredno na YODEYMA, in sicer na elektronski naslov: slovenia@yodeyma.com, v katerem pojasni svoje razloge ter navede svojo zahtevo.

 1. Intelektualna lastnina

Spletna stran YODEYMA in vsi vključeni grafični elementi, kot tudi registrirana besedna znamka, grafične ali tridimenzionalne blagovne znamke, registrirani modeli in dizajni, logotipi, fiksne ali premikajoče se grafične podobe so v izključni lasti podjetja YODEYMA. Če stranka uporablja spletno stran, še ne pomeni, da ima dovoljenje ali licenco za uporabo naštetih elementov, ki so predmet industrijskih in intelektualnih pravic v lasti YODEYMA. Stranki oziroma uporabniku je strogo prepovedano kopirati, razširjati, objavljati, obdelovati, manipulirati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način uporabljati zaščitenih vsebin oz. elementov.

Nakup uporabnika YODEYMA za njihovo nadaljnjo prodajo in distribucijo, ne pomeni avtorizacije ali dovoljenja oziroma licence za uporabnikovo uporabo registriranih blagovnih znamk in razlikovalnih znakov podjetja, niti modelov in drugih vsebin zaščitenih s pravicami intelektualne in industrijske lastnine, vključno domene. 

Stranka se mora vzdržati uporabe elementov, zaščitenih s pravicami intelektualne lastnine, kopiranja, spreminjanja ali ravnanja na kakršenkoli način, kar bi lahko pomenilo, da obstaja razmerje med stranko in YODEYMA.

Uporaba blagovnih znamk podjetja YODEYMA, tako besednih kot grafičnih prikazov ali logotipov, je strogo prepovedana; stranka ne sme na kakršenkoli način posredno ali neposredno uporabljati razpoznavnih znamk podjetja YODEYMA. Stranka ne sme uporabljati registriranih blagovnih znamk ali drugih znakov, ki so jim podobni, za namene registracije svojih blagovnih znamk oziroma razpoznavni znaki podjetja YODEYMA ne smejo biti uporabljeni kot razpoznavni znaki stranke na njegovi spletni strani, promocijskih brošurah ali oglasih ali v dokumentih podjetja (računi, dobavnice, potrdila itd.).

Razen če stranka ne pridobi predhodnega pisnega dovoljenja podjetja YODEYMA, ne sme uporabljati kakršnihkoli vsebin, ki so predmet industrijskih in intelektualnih pravic v lasti podjetja YODEYMA kot so: blagovne znamke, modeli in dizajni, logotipi, slike, domena, besedila, videoposnetkov ali katerihkoli drugih zavarovanih elementov. Prav tako stranka vsebin, zaščitenih z industrijskimi in intelektualnimi pravicami, ne sme kopirati ali uporabljati na način, ki bi pomenil izkoriščanje prestiža in ugleda podjetja YODEYMA.

Ravnanje v nasprotju z obveznostmi navedenih v tem poglavju, bo pomenila kršitev industrijske in intelektualne lastnine podjetja YODEYMA, kar bo za posledico pomenilo prekinitev poslovnega odnosa ter podjetje bo vložilo tožbo zaradi kršitev izključnih pravic in nelojalne konkurence. Stranka bo odgovorna za škodo, ki jo je povzročila podjetju YODEYMA, kar vključuje plačilo pravične odškodnine zaradi neupravičene obogatitve. 

 1. Uporaba prava

Za razmerja in morebitne spore med YODEYMA in poslovnimi partnerji se uporablja španska zakonodaja. Zlasti Kraljeva uredba z dne 22. avgusta 1885, Španski trgovinski zakonik, Zakon o splošnih pogodbenih pogojih 7 z dne 13. aprila 1998, Zakon številka 34 z dne 11. julija 2002 o storitvah informacijske družbe in e-trgovini, Španski zakon o nelojalni konkurenci številka 3 z dne 10. januarja 1991 in preostali španski predpisi ter predpisu Evropske unije o industrijski in intelektualni lastnini.

 1. Kraj sklenitve pogodbe

Skladno z določbami 29. člena Zakona št. 34/2002 se za sporazume, ki jih podjetniki ali gospodarski subjekti sklenejo elektronsko, kot kraj sklenitve pogodbe šteje kraj sedeža ponudnika storitev.

 

 1. Veljavna pristojnost

 

YODEYMA izjavlja, da je njen namen, da bi se morebitna  nesoglasja ali spori s Strankami rešili s sklenitvijo mirnega oziroma zunajsodnega sporazuma. Če sklenitev takšnega dogovora ni mogoča, se Stranka strinja, da spor predloži sodišču V Madridu, pri čemer se izrecno odpove drugim pristojnim sodiščem.

 

 

 1. Končne določbe

 

YODEYMA si pridržuje pravico do spremembe in dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja za poslovne partnerje (B2B). Stranke bodo o vseh spremembah pravočasno obveščeni na spletni strani.